Doping

Antidopingplan för Kalmar SK

Vi vill att:

• Vinnaren ska kunna glädja sig över en ärlig seger.
  • Förloraren ska kunna känna sig trygg i att ha förlorat i ärlig kamp.
  • Åskådaren ska vara förvissad om att resultatet inte är en följd av förbjudna medel och metoder.

Handlingsplan

Så här gör vi för att förebygga doping i Kalmar SK.

Förebyggande

• Vi utser en antidopingansvarig som ansvarar för att åtgärderna genomförs.
  • Vi informerar klubbens ledare/tränare om gällande antidopingplan.
  • Klubbens ledare/tränare genomför RF:s kunskapstest om antidoping på rf.se/vaccinera.
  • Ledare/tränare tar upp dopingfrågan med sina aktiva och använder RF:s handledning ”Antidopingsnack”.
  • Vi delar ut foldrarna ”Tänk efter Före” och ”Dopingkontroll – dina rättigheter och skyldigheter” till våra aktiva.
  • Vi uppmanar klubbens tävlingsidrottare att göra RF:s kunskapstest på rf.se/vaccinera.
  • Vi informerar klubbens medlemmar om antidopingplanen.
  • Vi informerar om klubbens antidopingplan på hemsida och i andra sammanhang, t ex för kommun, sponsorer och andra samarbetspartners.
  • Vi uppdaterar hemsidan med grundläggande antidopinginformation genom att utgå från lathunden som finns att ladda hem på rf.se/vaccinera.
  • Vi marknadsför att vi har vaccinerat oss genom att beställa ett diplom som vi sätter upp i våra lokaler.
  • Vi sprider antidopingbudskapet genom att beställa affischer från RF som vi sätter upp i våra lokaler.
Uppdaterad: 24 APR 2018 09:45
Skribent: Pim Thunborg